Müsli

 
 
För ca 10 dl müsli:  
 
8 dl havregryn (eller 4 dl havregryn & 4 dl rågflingor)
1 msk vaniljsocker
1 dl grovhackad mandel eller andra valfria nötter
Ta några dl frön, exempelvis linfrön, solrosfrön, pumpafrön
½ dl rapsolja (ej olivolja!)
½ dl flytande honung

Blanda alla torra ingredienserna på en ugnsplåt. Ringla över honungen och olja. Rosta i ugnen på ca 200-225 grader i 10 minuter. Tänk på att passa noga, då honung lätt bränns. Man skall även röra om då & då så muslin får en fin färg.
Låt blandningen svalna, tillsätt russin eller torkad frukt, eller varför inte bägge delarna. Förvaras i en burk med lock.
 
I min müsli tog jag 4 dl havregryn (fibrer) och 4 dl rågflingor. Jag tog i valnötter, pumpafrön, solrosfrön, linfrön, torkade tranbär & russin.
 
| |
Upp