Dahl curry gryta

Detta är en traditionell indisk maträtt, som även veganer kan äta! Min moster och hennes man bjöd på detta när vi var hos dem för ett tag sedan. Dem äter bara vegansk kost :) Supergott, enkelt, billigt, miljövänligt och snabbt. Perfekt att äta under veckan, tillsammans med ris. Dock ser det kanske inte så jätte aptitligt ut, men som man säger, ögat kan luras :)
 
½ Gul lök
5 dl gula ärtor (redan kokta) eller röda linser
2 tomater, eller en burk krossade tomater
2 dl kokosmjölk
1 msk gul currypasta
1 msk curry
1 msk sojasås
1 msk grönsaksbuljong
1 morot
4 kokta potatisar
 
Stek den hackade löken tillsammans med curry och currypastan. Lägg i tomaterna och rör ner i grytan. Blanda i morot och de gula ärtorna eller röda linser och låt det koka upp. Häll i kokosmjölk, sojasås och grönsaksbuljong. Låt det koka i cirka fem minuter. Ha sedan i den kokta potatisen och låt den dra in smaken i några minuter. 
 
 
Allmänt | |
Upp